5 September

PPC marketing

PPC marketing je veoma jedinstven način oglašavanja na internetu i odličan način da dobijete posetioce kada su vam oni najpotrebniji. PPC je skraćenica od Pay Per Click-a što u prevodu znači plati po kliku. Odnosi se na model internet marketinga u kome oglašavači plaćaju naknadu svaki put kada posetilac klikne na neki od oglasa koje ste Vi postavili.

Šta je sve potrebno da postavite Vaš PPC oglas?

Kao prvo morate imati otvoren nalog kod pretraživača na kome želite postaviti Vaš oglas. Pretraživači kao što su GoogleBing i Yahoo su najpopularniji za ovaj vid oglašavanja na internertu. Nakon toga potrebno je uneti informacije o plaćanju i 20ak ključnih reči koje će opisati Vaš proizvod ili uslugu i za kraj da aktivirate oglas.

Oglašivač koji želi postaviti svoj oglas na nekom od pretraživača ne plaća prikazivanje oglasa niti rezultate pretrage, već isključivo klik na sam oglas. Dakle, oglašivač plaća pretraživaču samo u slučaju da je posetilac zainteresovan za Vaš proizvod ili uslugu. Gde će se Vaš oglas prikazati zavisi od cene koju ste odredili za klik i od izbora ključnih reči.

Jedna od prednosti PPC oglašavanja je to što oglašivač određuje sam budžet koji će izdvojiti za svoj oglas, može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, takođe oglašivač određuje sam i iznos koji želi dati za sam klik na oglasu.

Sadržaj PPC oglasa

PPC oglas se sastoji iz:

  1. Naslova
  2. URL adrese
  3. Teksta oglasa (Može biti u najviše dva reda)

Kod PPC marketinga sadržaj oglasa je od ključnog značaja. U sadržaju oglasa morate imati barem jednu ključnu reč. Zapravo ovaj kratki oglas mora govoriti jasno o Vašem proizvodu ili o Vašim uslugama koje nudite.

URL adresa stranice, na koju posetioci kliknu ne mora uvek biti glavna stranica Vašeg sajta. Bilo bi najbolje kada bi URL koji stavite vodio ka stranici na koju će posetioci pronaći tačno ono što ste opisali u oglasu.

O AUTORU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *