5 September

SEO optimizacija

BLOG TEKSTOVI

Ako vas zanima kako se radi SEO optimizacija, ili vam je potrebna ta usluga od stručnih lica, na pravom ste mestu. Tekstovi, tutorijali, PDF dokumenti i prikazi knjiga koje ovde možete pročitati uglavnom su namenjeni ljudima koji su već upoznati sa SEO osnovama. Oni koji tek ulaze u ovu oblast mogu takođe da kroz postove i savete steknu uvid u širinu i ozbiljnost problematike, iskusni u SEO poslu naći će razmenu iskustava i diskusije o novostima iz oblasti koja ih zanima. Tekstovi su raznoliki. Od samog kodiranja i tehničkih stvari koje zahteva SEO optimizacija sajta, odnosa web stranica međusobno, delova web sajtova na koje se mora obratiti pažnja ako želimo dobro rangiranje u pretragama, preko takozvanog off-site SEO dela i priče o linkovanju, do vesti o Google algoritmu i raznim neophodnim alatima koje koristimo. Sajt nije klasičnog wiki tipa već je interaktivnog i informativnog tipa. Uključite se u diskusije o temama kroz komentare na tekstove, svako mišljenje je dobrodošlo.

KAKO SE RADI SEO OPTIMIZACIJA?

Optimizacija se radi iz tri dela. Barem generalno može se tako grupisati, mada ima i tehnika i strategija koje bi mogle biti svrstane i u još grupa

Analiza SEO optimizacije

Dobra optimizacija uvek najpre počinje analizom. Analizira se sajt, sa tehničke strane, vizuelne, korisničko iskustvo, analizira se trenutno stanje off-site SEO. Konkurencija se mora ustanovi i pregledati, takođe. Sve ovo se može odraditi u startu, a nakon određenog perioda posle instalacije analitike i takozvanog webmasters alata, proučavaju se podaci odatle, takođe. Ukoliko su ta dva alata već instalirana, može se pristupiti i tome odmah.

On-site SEO

Na samom sajtu postoji gomila SEO elemenata o kojima se mora voditi računa. Počev od meta tagova, altova i sličnih linika u samom kodu, tu je i optimizacija slika, brzine učitavanja straanice, redirekcije, ali i kako se posetilac ponaša na samom sajtu. Dakle, neki od ovih detalja su vidljivi kada se otvori stranica u Chrome ili Firefox brauzeru, neke se vide u samom kodu ali ima i onih za koje se mora ući dublje u sajt preko nekog od FTP softvera.

Off-site SEO

Kod optimizacije van sajta, najpoznatije i najraširenije tehnike su vezane za linkove. Misli se na linkovanje drugih, nepovezanih i povezanih sajtova prema vama. Tu nije bitan samo broj već i kvalitet, reciprotitet, tempo, i još štošta. Ono što može uticati na pozicije vašeg sajta na Google su i društvene mreže. Kako ih koristite, koliko često i da li je to uspešno, koje mreže da a koje ne, sve je to nešto o čemu treba voditi računa.

O AUTORU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *