31 October

Oglašavate se, niste prvi? Brine li Vas Brand Safety?

Zabrinjava Vas što se oglašavate, a niste na prvom mestu. Toliko budžeta dajete na digitalni marketing, a efekat je slab. Nemate prodaju koju ste očekivali.

Nešto tu onda zaista nije u redu. Treba da se proveri kako je uradjena on-site optimizacija, da li je sve implementirano i da li je implementirano na pravi način. On site optimizaciju, treba da prati off site optimizacija sa zadovoljavajućim brojem back-linkova.

SEO je nauka, nauka zasnovana na algoritmima, zato treba da izaberete agenciju koja je višestruko nagrađivana u toj oblasti Web Factory Online i koja može da vam da savet u kom smeru treba da se menja Vaše poslovanje u online svetu.

Nije sve u tome platiću, biću prvi, ne! Treba da se posvetite pronnalaženju niše da ponudite ono što se traži, a možete se preko tog puta lakše i brže plasirati.

Najbolje je integrisani kanali komunikacije, ja sam o tome govori na Digital samitu još 2014. godine, to mi je uža specijalnost. Treba obuhvatiti Google ads kanal, a sve to treba da bude u sprezi sa FB i Insta oglašavanjem, a najviše efekata donose native PR blogovi i tekstovi na željenu temu.

Sam sajt treba da bude povezan sa Social media kanalima, preko API-ja, da medjusobno komuniciraju i da social media kanali imaju sto više statistike kojom se HRANE!

To su sistemi koji uče, to su AI sistemi, oni Vaše poslovanje analiziraju neko vreme, kako bi samo za Vas modifikovali algoritme. Zabluda je bidovaću više da dobijem više, ne treba prtomišljeno pristupiti kampanjama.

Moće lako da se desi da na digitalu dodjete u Brand Safety problem, da se nađete u nebranom grožđu. Da sviom brendu nanesete više štete od kampanje, nego pozitivnih efekata.

ja sam imao prilike da na jednom poznatom mediju, pre videa koji sam pustio, a u pitanju je bila sahrana javne ličnosti, da doživim da pre toga ide reklama sa pesmom “Happy Day”. Kako to tumačite, voleo bih da čujem Vaše mišljenje i kako mislite da možemo od toga da se zaštitimo?

Ovo je malo dublje pitanje za razmišljanje? Brand Safety mi je jedna od specijalnosti.

O AUTORU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *